AZ Allianz GI Better World Dynamic

  • Dynamische mix van aandelen en obligaties

Actief beheer door specialisten

De fondsen in de fondsenfamilie AZ Allianz GI Better World worden beheerd door Allianz Global Investors. De samenstelling wordt regelmatig herzien en indien nodig aangepast aan de marktomstandigheden. Bekijk onze video en kom meer te weten.

Interview

Commentaar op de actuele situatie

Wereldwijde aandelen gaven in januari een gemengd beeld te zien, en centrale banken temperden de overenthousiaste verwachtingen op de eerste renteverlagingen in maart. Japanse aandelen schoten de hoogte in, terwijl aandelen uit de eurozone en de VS het...

Wereldwijde aandelen gaven in januari een gemengd beeld te zien, en centrale banken temperden de overenthousiaste verwachtingen op de eerste renteverlagingen in maart. Japanse aandelen schoten de hoogte in, terwijl aandelen uit de eurozone en de VS het bij een bescheiden rendement hielden. Aandelen uit opkomende markten gingen echter achteruit, met kelderende Chinese aandelen als blok aan het been. Op sectorniveau presteerden communicatiediensten, IT en gezondheidszorg het sterkst, terwijl materialen, vastgoed en nutsbedrijven het meest moesten inleveren. Europese obligaties sloten januari met een verlies af, doordat de hoop op renteverlagingen door de Europese Centrale Bank (ECB) vanaf maart wegebde. De Duitse tienjaarsrente klom in de loop van de maand op tot 2,35% om de maand vervolgens iets lager op 2,2% af te sluiten – eind december stond deze op 2,0%, ter vergelijking. Staatsobligaties van perifere eurolanden presteerden bovengemiddeld, voornamelijk in Italië: de spread van de Italiaanse tienjaarsrente ten opzichte van de Duitse liep in tot een van de krapste niveaus sinds begin 2022. In dit klimaat behaalde het fonds een positief rendement. We hebben onze blootstelling aan aandelen verlaagd en onze obligatiepositie uitgebouwd. We concentreren onze beleggingen in aandelen en obligaties van wereldwijde emittenten die met hun producten en/of diensten de wereld op weg helpen naar een of meer Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Meer tonen Minder tonen

De samenstelling van de portefeuille geeft u een meer gedetailleerd overzicht van de verdeling van Allianz GI Better World Dynamic over de verschillende activaklassen: aandelenfondsen, obligatiefondsen en andere en geeft u informatie over de afzonderlijke fondsen waarin belegd wordt.

Activaklassen

Op 31/01/2024

Impact doelen

Op 30/11/2023

Swipe to view more

Verdeling in beleggingsthema's en SDG's

Op 30/11/2023

Beleggingsthema's
Aandeel van het Fonds (in %)
Schone lucht / Energietransitie
20,10%
Schoon land / Circulaire economie
19,90%
Duurzame Gezondheidsevolutie
19,00%
Financiële insluiting
10,90%
Voedselzekerheid
10,50%
Schoon Water
10,00%
Social Inclusion
4,80%
Onderwijs
0,30%

De fondsenfamilie AZ Allianz GI Better World investeert wereldwijd in bedrijven en projecten die een positieve impact hebben op het milieu en de samenleving en die voldoen aan de SDG. Hieronder vindt u enkele voorbeelden die een investering van het fonds zouden kunnen zijn. 

Geen verwijzing naar een bestaande strategie of portefeuille of naar feitelijke productgegevens. Dit voorbeeld is louter indicatief. Het is niet maatgevend voor toekomstige allocaties.

Crops

Een bedrijf dat intelligente, verbonden machines en toepassingen produceert die een revolutie teweegbrengen in de landbouw- en bouwsector. Hun landbouwmachines voor precisielandbouw helpen landbouwers om het gebruik van chemische inputs zoals ferticiden en meststoffen te minimaliseren dankzij een nauwkeurigere toepassing.

Cleaning water

Een pionier op het gebied van watertechnologie en slimme wateroplossingen die zich ertoe heeft verbonden zijn klanten te helpen meer dan 3,5 miljard m3 water te besparen, wat overeenkomt met de behoefte aan water voor huishoudelijk gebruik van meer dan 55 miljoen mensen per jaar.

wind energy

Een bedrijf dat vroeger een van de meest steenkoolintensieve energiebedrijven in Europa was. Vandaag is het een wereldleider in offshore-windenergie en de transformatie van de energiesector naar hernieuwbare energiebronnen. Zij streeft ernaar de elektriciteitsproductie uit steenkool tegen 2023 volledig af te bouwen en tegen datzelfde jaar een koolstofemissieniveau van 20g Co2/kwh te bereiken.

Top Holdings

Op 31/01/2024

MICROSOFT CORP
3,62%
NVIDIA CORP
2,63%
PROCTER & GAMBLE CO/THE
1,29%
NOVARTIS AG-REG
1,26%
BUNGE GLOBAL SA
1,22%
APPLE INC
1,05%
NOVO NORDISK A/S-B
0,98%
TESLA INC
0,94%
WEYERHAEUSER CO
0,92%
VERTEX PHARMACEUTICALS INC
0,86%

Hulp nodig?

Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!