AZ Allianz GI Better World Dynamic

  • Dynamische mix van aandelen en obligaties

Actief beheer door specialisten

De fondsen in de fondsenfamilie AZ Allianz GI Better World worden beheerd door Allianz Global Investors. De samenstelling wordt regelmatig herzien en indien nodig aangepast aan de marktomstandigheden. Bekijk onze video en kom meer te weten.

Interview

Commentaar op de actuele situatie

Wereldwijde aandelen koersten lager toen de dodelijke aanval van Hamas op Israël dreigde te escaleren tot buiten de grenzen van de Gazastrook. De ECB besloot tijdens haar vergadering van oktober om de rente voor het eerst sinds juli 2022 ongewijzigd te...

Wereldwijde aandelen koersten lager toen de dodelijke aanval van Hamas op Israël dreigde te escaleren tot buiten de grenzen van de Gazastrook. De ECB besloot tijdens haar vergadering van oktober om de rente voor het eerst sinds juli 2022 ongewijzigd te laten en aandelen uit de eurozone daalden in oktober doordat de bezorgdheid over de economische vooruitzichten toenam als gevolg van de oplopende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten. De economie van de eurozone kromp in het derde kwartaal met 0,1%, vooral onder invloed van de dalende productie in Duitsland. De Italiaanse bbp-groei maakte daarentegen pas op de plaats, terwijl Frankrijk en Spanje een lichte groei lieten zien. Investment-grade-obligaties uit de eurozone kenden in oktober een lichte stijging. De Duitse tienjaarsrente steeg heel even naar 3,0%, maar liet daarna weer een daling zien. We hebben dan ook gekozen voor een defensievere houding, wat tot uiting komt in een lagere aandelenblootstelling en een hogere weging van obligaties. We concentreren onze beleggingen in aandelen en obligaties van wereldwijde emittenten die met hun producten en/of diensten de wereld op weg helpen naar een of meer Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Het leeuwendeel kwam uit de domeinen schone lucht/energietransitie, schoon land/circulaire economie en duurzame gezondheidsontwikkeling. Daarnaast waren er vermeldenswaardige beleggingen op het gebied van voedselveiligheid, financiële inclusie en schoon water.

Meer tonen Minder tonen

De samenstelling van de portefeuille geeft u een meer gedetailleerd overzicht van de verdeling van Allianz GI Better World Dynamic over de verschillende activaklassen: aandelenfondsen, obligatiefondsen en andere en geeft u informatie over de afzonderlijke fondsen waarin belegd wordt.

Activaklassen

Op 31/10/2023

Impact doelen

Op 31/10/2023

Swipe to view more

Verdeling in beleggingsthema's en SDG's

Op 31/10/2023

Beleggingsthema's
Aandeel van het Fonds (in %)
Schone lucht / Energietransitie
20,10%
Schoon land / Circulaire economie
19,90%
Duurzame Gezondheidsevolutie
19,00%
Financiële insluiting
10,90%
Voedselzekerheid
10,50%
Schoon Water
10,00%
Social Inclusion
4,80%
Onderwijs
0,30%

De fondsenfamilie AZ Allianz GI Better World investeert wereldwijd in bedrijven en projecten die een positieve impact hebben op het milieu en de samenleving en die voldoen aan de SDG. Hieronder vindt u enkele voorbeelden die een investering van het fonds zouden kunnen zijn. 

Geen verwijzing naar een bestaande strategie of portefeuille of naar feitelijke productgegevens. Dit voorbeeld is louter indicatief. Het is niet maatgevend voor toekomstige allocaties.

Crops

Een bedrijf dat intelligente, verbonden machines en toepassingen produceert die een revolutie teweegbrengen in de landbouw- en bouwsector. Hun landbouwmachines voor precisielandbouw helpen landbouwers om het gebruik van chemische inputs zoals ferticiden en meststoffen te minimaliseren dankzij een nauwkeurigere toepassing.

Cleaning water

Een pionier op het gebied van watertechnologie en slimme wateroplossingen die zich ertoe heeft verbonden zijn klanten te helpen meer dan 3,5 miljard m3 water te besparen, wat overeenkomt met de behoefte aan water voor huishoudelijk gebruik van meer dan 55 miljoen mensen per jaar.

wind energy

Een bedrijf dat vroeger een van de meest steenkoolintensieve energiebedrijven in Europa was. Vandaag is het een wereldleider in offshore-windenergie en de transformatie van de energiesector naar hernieuwbare energiebronnen. Zij streeft ernaar de elektriciteitsproductie uit steenkool tegen 2023 volledig af te bouwen en tegen datzelfde jaar een koolstofemissieniveau van 20g Co2/kwh te bereiken.

Top Holdings

Op 31/10/2023

INTUIT INC
2,33%
WASTE MANAGEMENT INC
2,17%
AIA GROUP LTD
2,01%
VERTEX PHARMACEUTICALS INC
1,95%
ENEL SPA
1,92%
ARTHUR J GALLAGHER & CO
1,88%
BRAMBLES LTD
1,84%
SSE PLC
1,81%
DEERE & CO
1,78%
THERMO FISHER SCIENTIFIC INC
1,72%

Hulp nodig?

Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!