Bird eye view of Surat Thani fly in the morning

 

 

AZ Allianz GI Better World Dynamic

  • Dynamische mix van aandelen en obligaties

Actief beheer door specialisten

De fondsen in de fondsenfamilie AZ Allianz GI Better World worden beheerd door Allianz Global Investors. De samenstelling wordt regelmatig herzien en indien nodig aangepast aan de marktomstandigheden. Bekijk onze video en kom meer te weten.

Interview

Commentaar op de actuele situatie

In juni hebben de wereldwijde aandelenmarkten hun opmars voortgezet. Daarbij voerden Amerikaanse aandelen de rally aan dankzij de winsten van technologiebedrijven. Japanse aandelen gingen er licht op vooruit, terwijl Europese en Chinese aandelen daalden...

In juni hebben de wereldwijde aandelenmarkten hun opmars voortgezet. Daarbij voerden Amerikaanse aandelen de rally aan dankzij de winsten van technologiebedrijven. Japanse aandelen gingen er licht op vooruit, terwijl Europese en Chinese aandelen daalden doordat er in Europa opnieuw politieke risico's opdoken na de verrassende aankondiging dat er in Frankrijk vervroegde verkiezingen werden uitgeschreven. De IT-sector presteerde het best, terwijl nutsbedrijven en materialen het scherpst terugvielen. Europese obligaties lieten in juni een positief rendement optekenen, doordat de economische cijfers lager uitvielen dan verwacht en de Europese Centrale Bank een renteverlaging doorvoerde. De rente op Duitse obligaties daalde aanzienlijk, terwijl Franse obligaties achterbleven door de toenemende politieke risico's die het gevolg waren van de onverwachte aankondiging dat er in Frankrijk vervroegde verkiezingen werden uitgeschreven. In dit klimaat behaalde het fonds een positief rendement. Onze blootstelling aan obligaties hebben we iets teruggebracht, maar onze aandelenweging hebben we stabiel gehouden. We concentreren onze beleggingen in aandelen en obligaties van wereldwijde emittenten die met hun producten en/of diensten de wereld op weg helpen naar een of meer Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Meer tonen Minder tonen

De samenstelling van de portefeuille geeft u een meer gedetailleerd overzicht van de verdeling van Allianz GI Better World Dynamic over de verschillende activaklassen: aandelenfondsen, obligatiefondsen en andere en geeft u informatie over de afzonderlijke fondsen waarin belegd wordt.

Activaklassen

Op 30/06/2024

De fondsenfamilie AZ Allianz GI Better World investeert wereldwijd in bedrijven en projecten die een positieve impact hebben op het milieu en de samenleving en die voldoen aan de SDG. Hieronder vindt u enkele voorbeelden die een investering van het fonds zouden kunnen zijn. 

Geen verwijzing naar een bestaande strategie of portefeuille of naar feitelijke productgegevens. Dit voorbeeld is louter indicatief. Het is niet maatgevend voor toekomstige allocaties.

Crops

Een bedrijf dat intelligente, verbonden machines en toepassingen produceert die een revolutie teweegbrengen in de landbouw- en bouwsector. Hun landbouwmachines voor precisielandbouw helpen landbouwers om het gebruik van chemische inputs zoals ferticiden en meststoffen te minimaliseren dankzij een nauwkeurigere toepassing.

Cleaning water

Een pionier op het gebied van watertechnologie en slimme wateroplossingen die zich ertoe heeft verbonden zijn klanten te helpen meer dan 3,5 miljard m3 water te besparen, wat overeenkomt met de behoefte aan water voor huishoudelijk gebruik van meer dan 55 miljoen mensen per jaar.

wind energy

Een bedrijf dat vroeger een van de meest steenkoolintensieve energiebedrijven in Europa was. Vandaag is het een wereldleider in offshore-windenergie en de transformatie van de energiesector naar hernieuwbare energiebronnen. Zij streeft ernaar de elektriciteitsproductie uit steenkool tegen 2023 volledig af te bouwen en tegen datzelfde jaar een koolstofemissieniveau van 20g Co2/kwh te bereiken.

Top Holdings

Op 30/06/2024

NVIDIA CORP
4,49%
MICROSOFT CORP
3,80%
APPLE INC
3,12%
AMAZON.COM INC
1,83%
NOVARTIS AG-REG
1,20%
NOVO NORDISK A/S-B
1,20%
BROADCOM INC
1,16%
ALPHABET INC-CL A
1,06%
ECOLAB INC
0,96%
PROCTER & GAMBLE CO/THE
0,95%

Hulp nodig?

Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!