AZ Allianz GI Better World Dynamic

  • Dynamische mix van aandelen en obligaties

Actief beheer door specialisten

De fondsen die in Allianz for a Better World worden voorgesteld, worden beheerd door Allianz Global Investors. De samenstelling wordt regelmatig herzien en indien nodig aangepast aan de marktomstandigheden. Bekijk onze video en kom meer te weten over Allianz for a Better World.

Interview

Commentaar op de actuele situatie

Wereldwijde aandelen hebben in april lichte winst geboekt. Europese en Japanse aandelen stegen het sterkst doordat de totale inflatie verder daalde en de hoop aanwakkerde dat de centrale banken een milder beleid zullen gaan voeren. Europese aandelen koersten...

Wereldwijde aandelen hebben in april lichte winst geboekt. Europese en Japanse aandelen stegen het sterkst doordat de totale inflatie verder daalde en de hoop aanwakkerde dat de centrale banken een milder beleid zullen gaan voeren. Europese aandelen koersten in april hoger (in EUR) doordat de vrees voor een bankencrisis wegebde en optimisme over de economische vooruitzichten zwaarder woog dan bezorgdheid over verdere renteverhogingen. Fabrikanten van basisconsumptiegoederen behoorden tot de sterkste stijgers. Europese obligaties zetten in april wisselende prestaties neer. Staatsobligaties vielen aanvankelijk licht terug, maar klommen hoger toen bleek dat de Europese Centrale Bank zich restrictief blijft opstellen. De Duitse tienjaarsrente sloot april af rond de 2,3%. Bedrijfsobligaties behaalden een licht positief rendement. We hebben onze blootstelling aan aandelen dan ook teruggeschroefd en die aan obligaties opgetrokken om het risico in de portefeuille te beperken, waardoor het fonds nu een voorzichtigere positionering kent. We concentreren onze beleggingen in aandelen en obligaties van wereldwijde emittenten die met hun producten en/of diensten de wereld op weg helpen naar een of meer Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Het leeuwendeel kwam uit de domeinen schone lucht / energietransitie, schoon land / circulaire economie en duurzame gezondheidsontwikkeling. Daarnaast waren er vermeldenswaardige beleggingen op het gebied van voedselveiligheid, financiële inclusie en schoon water.

Meer tonen Minder tonen

De samenstelling van de portefeuille geeft u een meer gedetailleerd overzicht van de verdeling van Allianz GI Better World Dynamic over de verschillende activaklassen: aandelenfondsen, obligatiefondsen en andere en geeft u informatie over de afzonderlijke fondsen waarin belegd wordt.

Activaklassen

Op 30/04/2023

Impact doelen

Op 30/04/2023

Swipe to view more

Verdeling in beleggingsthema's en SDG's

Op 30/04/2023

Beleggingsthema's
Aandeel van het Fonds (in %)
Schone lucht / Energietransitie
23,62%
Schoon land / Circulaire economie
21,21%
Duurzame Gezondheidsevolutie
19,83%
Voedselzekerheid
11,84%
Schoon Water
11,06%
Financiële insluiting
7,39%
Social Inclusion
1,96%
Onderwijs
0,08%
Crops

Een bedrijf dat intelligente, verbonden machines en toepassingen produceert die een revolutie teweegbrengen in de landbouw- en bouwsector. Hun landbouwmachines voor precisielandbouw helpen landbouwers om het gebruik van chemische inputs zoals ferticiden en meststoffen te minimaliseren dankzij een nauwkeurigere toepassing.

Cleaning water

Een pionier op het gebied van watertechnologie en slimme wateroplossingen die zich ertoe heeft verbonden zijn klanten te helpen meer dan 3,5 miljard m3 water te besparen, wat overeenkomt met de behoefte aan water voor huishoudelijk gebruik van meer dan 55 miljoen mensen per jaar.

wind energy

Een bedrijf dat vroeger een van de meest steenkoolintensieve energiebedrijven in Europa was. Vandaag is het een wereldleider in offshore-windenergie en de transformatie van de energiesector naar hernieuwbare energiebronnen. Zij streeft ernaar de elektriciteitsproductie uit steenkool tegen 2023 volledig af te bouwen en tegen datzelfde jaar een koolstofemissieniveau van 20g Co2/kwh te bereiken.

Top Holdings

Op 30/04/2023

HCA HEALTHCARE INC
2,27%
AIA GROUP LTD
2,15%
WASTE MANAGEMENT INC
1,85%
THERMO FISHER SCIENTIFIC INC
1,85%
SSE PLC
1,79%
BRAMBLES LTD
1,77%
INTUIT INC
1,76%
ENEL SPA
1,76%
BADGER METER INC
1,75%
ORSTED A/S
1,74%

Hulp nodig?

Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!