AZ Allianz GI Better World Moderate

  • Gematigde mix van aandelen en obligaties

Actief beheer door specialisten

De fondsen die in Allianz for a Better World worden voorgesteld, worden beheerd door Allianz Global Investors. De samenstelling wordt regelmatig herzien en indien nodig aangepast aan de marktomstandigheden. Bekijk onze video en kom meer te weten over Allianz for a Better World.

Interview

Commentaar op de actuele situatie

Wereldwijde aandelen hebben in februari een deel van hun winst van januari weer prijsgegeven. Aan het begin van de maand trokken de centrale banken in de VS en Europa de rente op met respectievelijk 25 bp en 50 bp, en de hoop dat het einde van de renteverhogingen...

Wereldwijde aandelen hebben in februari een deel van hun winst van januari weer prijsgegeven. Aan het begin van de maand trokken de centrale banken in de VS en Europa de rente op met respectievelijk 25 bp en 50 bp, en de hoop dat het einde van de renteverhogingen in zicht was, werd de kop ingedrukt doordat de economische cijfers beter uitvielen dan verwacht en door de harde toon van de centraal bankiers. Europese aandelen zijn (uitgedrukt in EUR) in februari licht gestegen. Uit de economische cijfers bleek dat de bedrijvigheid in de eurozone verder aantrok. Volgens voorlopige ramingen klom de samengestelde inkoopmanagersindex voor de eurozone van S&P Global van 50,3 in januari naar 52,3 in februari. Europese obligaties boekten in februari verlies. De rente steeg doordat de inflatie in Frankrijk en Spanje hardnekkiger bleek dan verwacht. De Duitse tienjaarsrente steeg op maandbasis met zowat 35 basispunten (bp) tot het hoogste niveau sinds juli 2011. Tegen die achtergrond hebben we onze aandelen- en kaspositie vergroot en de blootstelling aan obligaties in euro teruggeschroefd, omdat we in het algemeen positief gestemd zijn over de markt. We concentreren onze beleggingen in aandelen en obligaties van wereldwijde emittenten die met hun producten en/of diensten de wereld op weg helpen naar een of meer Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Het leeuwendeel kwam uit de domeinen schone lucht / energietransitie, schoon land / circulaire economie en duurzame gezondheidsontwikkeling. Daarnaast waren er vermeldenswaardige beleggingen op het gebied van voedselveiligheid, financiële inclusie en schoon water.

Meer tonen Minder tonen

De samenstelling van de portefeuille geeft u een meer gedetailleerd overzicht van de verdeling van Allianz GI Better World Moderate over de verschillende activaklassen: aandelenfondsen, obligatiefondsen en andere en geeft u informatie over de afzonderlijke fondsen waarin belegd wordt.

Activaklassen

Op 28/02/2023

Impact doelen

Op 28/02/2023

Swipe to view more

Verdeling in beleggingsthema's en SDG's

Op 28/02/2023

Beleggingsthema's
Aandeel van het Fonds (in %)
Schone lucht / Energietransitie
27,70%
Schoon land / Circulaire economie
24,94%
Duurzame Gezondheidsevolutie
18,09%
Voedselzekerheid
9,29%
Schoon Water
8,60%
Financiële insluiting
6,68%
Social Inclusion
2,11%
Onderwijs
0,14%
Crops

Een bedrijf dat intelligente, verbonden machines en toepassingen produceert die een revolutie teweegbrengen in de landbouw- en bouwsector. Hun landbouwmachines voor precisielandbouw helpen landbouwers om het gebruik van chemische inputs zoals ferticiden en meststoffen te minimaliseren dankzij een nauwkeurigere toepassing.

Cleaning water

Een pionier op het gebied van watertechnologie en slimme wateroplossingen die zich ertoe heeft verbonden zijn klanten te helpen meer dan 3,5 miljard m3 water te besparen, wat overeenkomt met de behoefte aan water voor huishoudelijk gebruik van meer dan 55 miljoen mensen per jaar.

wind energy

Een bedrijf dat vroeger een van de meest steenkoolintensieve energiebedrijven in Europa was. Vandaag is het een wereldleider in offshore-windenergie en de transformatie van de energiesector naar hernieuwbare energiebronnen. Zij streeft ernaar de elektriciteitsproductie uit steenkool tegen 2023 volledig af te bouwen en tegen datzelfde jaar een koolstofemissieniveau van 20g Co2/kwh te bereiken.

Top Holdings

Op 28/02/2023

AIA GROUP LTD
1,56%
BRAMBLES LTD
1,55%
DEERE & CO
1,52%
HCA HEALTHCARE INC
1,43%
BADGER METER INC
1,38%
THERMO FISHER SCIENTIFIC INC
1,38%
WASTE MANAGEMENT INC
1,31%
XYLEM INC
1,28%
VERTEX PHARMACEUTICALS INC
1,28%
ORSTED A/S
1,28%

Hulp nodig?

Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!