AZ Allianz GI Better World Moderate

  • Gematigde mix van aandelen en obligaties

Actief beheer door specialisten

De fondsen die in Allianz for a Better World worden voorgesteld, worden beheerd door Allianz Global Investors. De samenstelling wordt regelmatig herzien en indien nodig aangepast aan de marktomstandigheden. Bekijk onze video en kom meer te weten over Allianz for a Better World.

Interview

Commentaar op de actuele situatie

Wereldwijde aandelen zijn in april opnieuw gedaald. De stemming onder beleggers verslechterde – signalen dat de centrale banken het monetaire beleid wellicht agressiever verkrappen, voedden de vrees dat de wereldeconomie zal vertragen. Europese obligaties...

Wereldwijde aandelen zijn in april opnieuw gedaald. De stemming onder beleggers verslechterde – signalen dat de centrale banken het monetaire beleid wellicht agressiever verkrappen, voedden de vrees dat de wereldeconomie zal vertragen. Europese obligaties gingen in april in de uitverkoop. Door de oplopende inflatiedruk verwachten steeds meer beleggers dat de Europese Centrale Bank (ECB) in de tweede helft van 2022 de rente gaat verhogen. De Duitse tienjaarsrente bereikte een hoogtepunt van bijna 1,0%, het hoogste niveau sinds juli 2015, terwijl de rente op tweejarige Duitse Bunds voor het eerst in bijna acht jaar tot boven het nulpunt klom en de maand afsloot rond 0,25%. De Better World-fondsen zijn in dit klimaat in waarde gedaald. Onze thematische beleggingsaanpak zoekt naar duurzame bedrijven die succesvol zijn op lange termijn en een groter groeipotentieel en solide bedrijfsmodel hebben. De fondsen waren voornamelijk belegd in de SDG-thema's "schoon land/circulaire economie" en "schone lucht/energietransitie". Daarnaast legden we veel nadruk op de thema's "gezondheid" en "voedselveiligheid". Hoewel de verhouding aandelen in de fondsportefeuilles vrijwel neutraal is, blijven we voorzichtig gepositioneerd in obligaties. Dat leverde een aanzienlijke cashpositie op. Binnen het aandelensegment van de portefeuille was industrie de belangrijkste sector, gevolgd door informatietechnologie en gezondheidszorg. De grootste posities waren Stantec Inc, een adviesbureau dat sterk inzet op duurzaamheid, Tetra Tech Inc, een adviesbureau dat zich toespitst op water, milieu en infrastructuur, en Deere & Company, een fabrikant van landbouwmachines.

Meer tonen Minder tonen

De samenstelling van de portefeuille geeft u een meer gedetailleerd overzicht van de verdeling van Allianz GI Better World Moderate over de verschillende activaklassen: aandelenfondsen, obligatiefondsen en andere en geeft u informatie over de afzonderlijke fondsen waarin belegd wordt.

Activaklassen

Op 31/05/2022

Impact doelen

Op 31/05/2022

Swipe to view more

Verdeling in beleggingsthema's en SDG's

Op 31/05/2022

Beleggingsthema's
Aandeel van het Fonds (in %)
Schoon land / Circulaire economie
26,32%
Schone lucht / Energietransitie
22,06%
Duurzame Gezondheidsevolutie
17,01%
Voedselzekerheid
13,76%
Schoon Water
10,86%
Financiële insluiting
9,53%
Social Inclusion
1,29%
Onderwijs
0,13%
Crops

Een bedrijf dat intelligente, verbonden machines en toepassingen produceert die een revolutie teweegbrengen in de landbouw- en bouwsector. Hun landbouwmachines voor precisielandbouw helpen landbouwers om het gebruik van chemische inputs zoals ferticiden en meststoffen te minimaliseren dankzij een nauwkeurigere toepassing. <>

Cleaning water

Een pionier op het gebied van watertechnologie en slimme wateroplossingen die zich ertoe heeft verbonden zijn klanten te helpen meer dan 3,5 miljard m3 water te besparen, wat overeenkomt met de behoefte aan water voor huishoudelijk gebruik van meer dan 55 miljoen mensen per jaar.

wind energy

Een bedrijf dat vroeger een van de meest steenkoolintensieve energiebedrijven in Europa was. Vandaag is het een wereldleider in offshore-windenergie en de transformatie van de energiesector naar hernieuwbare energiebronnen. Zij streeft ernaar de elektriciteitsproductie uit steenkool tegen 2023 volledig af te bouwen en tegen datzelfde jaar een koolstofemissieniveau van 20g Co2/kwh te bereiken.

Top Holdings

Op 31/05/2022

ESSITY AB FIX 0.500% 03.02.2030
1,30%
STANTEC INC
1,24%
DEERE & CO
1,18%
TETRA TECH INC
1,09%
GENERAL MILLS INC FIX 0.125% 15.11.2025
1,08%
WASTE MANAGEMENT INC
1,08%
HCA HEALTHCARE INC
1,07%
CAIXA GERAL DE DEPOSITOS EMTN FIX TO FLOAT 0.375% 21.09.2027
1,05%
BNP PARIBAS EMTN FIX TO FLOAT 0.375% 14.10.2027
1,05%
BRAMBLES LTD
1,01%

Hulp nodig?

Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!